У суботу, 7. 9. 2018. одржана је 2''Велика планинска трка'' у организацији Планинарског друштва Каблар. Из наше школе је учествовало 17 ученика и то из одељења 1/1,  ½ и 1/6 Ученике је водио  професори географије Горан Шипетић

Дана 16. 5. 2019. чланови географске секције наше школе су у организацији Народног музеја у Чачку посетили Римска купатила, где су едуковани о римској култури на нашим просторима. Потом су у згради музеја учествовали на радионици макетарства у оквиру које су направили део макете који представља подно грејање Римског купатила.

Имали смо прилику да видимо и макету целе грађевине, која ће бити представљена грађанима Чачка за време манифестације ''Ноћ музеја''.

terme1

Дана 8. и 9. јуна 2019. године, одржан је дводневни едукативни камп у школи у Рошцима. Учествовало је десет ученика из наше школе и десет ученика из Медицинске школе у Чачку. Камп је водио професор Горан Шипетић. Због безбедности учествовао је и активиста Црвеног крста. Школа у Рошцима у којој је смештен Еколошки центар са 40 лежаја, налази се на 710 метара надморске висине, са погледом на Чачак и на врх Каблара, који се налази у близини. Представља идеално место за боравак и учење у природи. Едукације су састојале из теренских географских и еколошких мерења и истраживања на путу од школе до врха Каблара. Ученици су имали прилику да се упознају са различитим облицима рељефа и адаптивним животним формама на њима. Видели смо палеовулканске купе, укљештене меандре Западне Мораве, клисуру, зачетак шкрапара. Са видиковца на врху се види Чачанска котлина, суседни Овчар и Јелица и чувени манастири. Ученици су учећи о манастирима упознали део историје и део културног наслеђа нашег краја. Поред учења имали смо доста времена и за забаву и спорт.

rosci11

У суботу 30.марта, организовали смо традиционални стручни излет на планину Каблар. Учествовало је  25 ученика из одељења 1/4, 1/6, 2/1, 2/2, 2/3. Професори који воде излет су Драгана Белић и Горан Шипетић. До врха смо се пели  добро провереном планинарском стазом број 3, а вратили стазом број 4. Ученике смо учили о природи у природи.

каб

У оквиру пројекта ''Наша шума, наша брига'', коју организује Покрет горана и ЈКП ''Градско зеленило'', заједно са школама на територији града Чачка, извршена је садња стабала у Малој колонији. Учествовало је по 20 ученика из Медицинске школе и Економске школе из Чачка.

Из наше школе су учествовали ученици, чланови Географске секције из одељења: 1/1, 1/6, 2/2 и 2/6. Наставници су Драгана Белић и Горан Шипетић.

ss