• Економска школа Чачак
    Економска школа Чачак
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

Име и презиме: Владан Ницовић

Датум и место рођења: 03. 03.1959. године, Чачак

Националност: српска

Брачно стање: ожењен

Занимање: дипломирани географ

Претходно образовање: Основна школа Др Драгиша Мишовић, Гимназија у Чачку, ПМФ у Београду

Радно искуство: 19 година рада у чачанским школама – ОШ  7. октобар (сада Свети Сава), Медицинска школа, Гимназија и Економска школа

Мој радни опус професора географије започиње радом у ОШ 7. октобар, а потом средњим чачанским школама: Економска школа, Медицинска школа и Гимназији. Од 30. 09. 2002. године налазим се на радном месту директора Економске школе у Чачку.

По ступању на нову дужност укључио сам се активно у реформу средњег стручног образовања коју спроводи Министарство просвете и GTZ (немачка владина организација за техничку помоћ и сарадњу). Учествовао сам на семинарима посвећеним комуникацији, тимском раду, развоју курикулума, менаџерским вештинама.

Семинари које сам похађао:

- Управљање финансијама и ресурсима у образовању - Завод за унапређивање образовања и васпитања,

- Руковођење усмерено ка резултатима – GTZ, POLIS KONSALTING,

- Изградња тима, комуникација и решавање конфликата – GTZ

- Односи са јавношћу и медијска едукација - GTZ

Својим ангажовањем успео сам да наша школа међу првима добије нове образовне профиле у огледу, тако да сада у школи постоје од 2003. године финансијски администратор, од 2005. године банкарски службеник и од 2007. године службеник у осигурању. Увођењем нових образовних профила почео је нагли развој Економске школе који је означио појачано стручно усавршавање наставника, осавременио наставни рад, опрему, јер су ови профили то неизоставно захтевали.

Поред поменутих образовних профила школа и даље и ради на иновирању образовне понуде тако да ове године уводимо и четврти образовни профил у огледу – Комерцијалиста. У сарадњи са локалном самоуправом уложио сам велики труд да опремим бирое за обуку, за сва три постојећа профила у огледу (биро за обуку за финансијске администраторе, виртуелна банка за банкарске службенике и биро за службенике осигурања). У току је припрема за опремање простора за нов профил комерцијалисту. Данас у школи имамо преко 95 рачунара, 5 видео бимова, 5 копир апарата, и велики број штампача што представља уз остала наставна средства добру основу за реализацију наставе.

Активним учешћем на семинарима постао сам члан Форума директора економских, трговачких, угоститељских и правно - биротехничких школа као и председништва Заједнице економских школа. Тренутно сам заменик председника Заједнице економских школа.

Учествовао сам у формирању АДЕШ-а (асоцијација директора економских школа у огледу). По други пут сам изабран за члана Управног одбора АДЕШ-а, у оквиру кога и водим секцију за развој школа.

Бројне едукације у земљи и иностранству су се наставиле током година рада тако да сам тренутно тренер и један од твораца акредитованог семинара који је намењен директорима школа Руковођење усмерено ка успеху.

У оквиру сарадње са GTZ-ом више пута сам боравио у Немачкој у циљу усавршавања и сарадње са немачким школама.

Школа је конкурисала и изабрана је да реализује ReCeKo пројект, са још 11 средњих школа у огледу, кроз увођење система стандарда EFQM у образовање. У циљу реализације овог пројекта успоставили смо сарадњу са мултимедијалном школом у Хановеру.

Улазећи у ReCeKo пројект школа је била дужна обезбеди простор у коме ће се реализовати ReCeKo пројект што је и учињено у току ове године.

Школа је укључена и у пројекат Партнерство на делу коју води Европски покрет, GTZ, немачка и америчка амбасада. На овом конкурсу школа је изабрана и ушла у пројекат, па је уследило успостављања сарадње са школом Kaufmannische Schule, Waiblingen.

На иницијативу чачанских школа формирано је Друштво директора Србије чији сам председник скупштине.

Вишегодишњи сам председник актива директора чачанских средњих школа који се својим радом истицао не само у оквиру локалне заједнице већ и оквиру републике. Неки од наших успешно изведених пројеката били су отварање Прехрамбено угоститељске школе, формирање Школске управе, као и Регионалног центра за стручно усавршавање просветних радника.

Учествовао сам у формирању Српског географског друштва, председник сам Географско-еколошког друштва у Чачку.

У току другог мандата у школи је направљена модерно опремљена библиотека школе.

Бројач посета

70638
ДанасДанас356
ЈучеЈуче130
Ове седмицеОве седмице997
Овог месецаОвог месеца3094
Укупно Укупно 70638