• Економска школа у Чачку
    Економска школа у Чачку
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

На школском такмичењу из пословне информатике учествовало је осам ученика одељења IV1 и IV2. Прво место припало је ученици Анђели Павловић која је од укупно 44 бода освојила 42. Тиме ће ученица представљати нашу школу на Републичком такмичењу у Сврљигу.

Дана 13.  априла 2018. године у Сврљигу одржано је Републичко такмичење из пословне информатике. Ранг листа,  резултати такмичења и проглашење победника било је 1. априла 2018. Нашу школу  након одржаног школског такмичења 12.03.2018. представљала је ученица Анђела Павловић, ученица одељења IV1. Анђела је заузела 18 место. 

Републичко такмичење из Трговинског пословања са практичном наставом, одржано је 13 и 14.04.2018. године у Пожаревцу.

Економску школу из Чачка представљале су две ученице одељења 3/7 , Филиповић Маријана и Марић Бојана, у пратњи професорке Тамаре Јанковић.

У екипној конкуренцији од девет школа, наша школа је освојила шесто место, док је појединачно Филиповић Маријана на 11. месту а Марић Бојана је на 13. месту од укупно 18 такмичара.

У суботу, 14.04.2018. школа домаћин, организовала је излет у Љубичево, где се налази ергела коња, као и обилазак места где је пре 300 година склопљен  "Пожаревачи мир" , (ове године се обележава јубилеј).

                                                            Наставник економске групе предмета

                                                                                                Јанковић Тамара

У Чачку 30. марта у Високој школи за пословну економију и предузетништво (ПЕП) одржано je такмичење из предузетништва „НАПРЕД“, где су средњошколци представљали своје бизнис идеје. Такмичење се одвијало кроз више фаза. У првој фази наставници су прошли обуку, затим су представници ПЕП-а одржали мотивационе састанке у средњим школама, након чега су формирани тимови од 3 до 5 ученика, који су са својим менторима из школе развијали бизнис идеје. Последња фаза припрема пред само такмичење била је презентација испред професора са ПЕПа, која је одржана крајем децембра прошле године.Тада су ученици саслушали сугестије и предлоге за побољшање рада од својих ментора и професора са Високе пословне школе.

20180330 105859

Идеја о производњи бојлера који ствара и користи сопствену електричну енергију, освојила је прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржаном 8. новембра у Чачку.

Isidora Petrovic i njen tim

Такмичење је окупило више од 100 ученика из 24 средње школе из југозападне и централне Србије, и то: Ариља, Баточине, Чачка, Горњег Милановца, Ивањице, Кнића, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Лучана, Гуче, Новог Пазара, Пожеге, Пријепоља, Свилајнца, Тополе, Трстеника и Ужица.

Победу је однео петочлани тим кога су чинили ученици Гимназије у Горњем Милановцу, Пољопривредне школе у Свилајнцу, Средње школе у Ариљу, Гимназије у Гучи и Прве крагујевачке гимназије, уз помоћ ментора Дејана Попадића из УниЦредит банке.

Luka Jugovic i njegov tim

“Бојлер који смо осмислили функционише по принципу уградње проточних водених турбина на доводне и одводне цеви бојлера. Турбине ће производити електричну енергију која ће даље напајати грејач. На тај начин искључујемо бојлер са електричне мреже и обезбеђујемо му сопствено напајање чиме смањујемо трошкове електричне енергије”, објашњавају Теодора, Стеван, Марија, Марко и Катарина – чланови победничког тима.

Natalija Panic i njen tim

Тимови састављени од ученика из различитих школа осмишљавали су решење задатка који им је постављен на почетку такмичења – осмислити производ или услугу која ће повећати енергетску ефикасност на локалном нивоу. На крају дана, своје бизнис планове презентовали су члановима жирија:

Милан Јовановић - UniCredit Bank Srbija
Горица Станојевић - Регионални центар за професионални развој у Чачку
Дејан Калушевић - Аутогарант Чачак
Владимир Грујовић - Управа за локално-економски развој Чачка
Растко Кукић - Универзитет Метрополитан

Прво место освојио је тим бр. 5:

Марија Гавриловић (Гимназија "Драгачево", Гуча)
Марко Радуловић (Средња школа "Свети Ахилије", Ариље)
Стеван Аџић (Гимназија "Таковски устанак", Горњи Милановац)
Катарина Петронијевић (Пољопривредно-ветеринарска скола са домом уценика Свилајнац)
Теодора Ђукић (Прва крагујевачка гимназија)

ментор тима: Дејан Попадић, UniCredit Bank Srbija

Друго место припало је тиму бр. 9:

Викторија Михајловић (МТШ "14. октобар", Краљево)
Кристина Обрадовић (Средња школа Драгачево, Гуча)
Никола Грујовић (Средња школа "Свети Ахилије", Ариље)
Мила Димитријевић (Гимназија "Таковски устанак", Горњи МИлановац)
Дијана Лаводић (Пољопривредно-ветеринарска школа, Свилајнац)

ментор тима: Дејан Попадић, UniCredit Bank Srbija

Тим бр. 20 освојио је треће место:

Ксенија Ђурковић (Гимназија "Таковски устанак", Горњи Милановац)
Стефан Костић (Пољопривредно-ветеринарска школа, Свилајнац)
Јована Јовановић (Средња школа "Краљ Петар И", Топола)
Дуња Милановић (Прва крагујевачка гимназија)
Срђан Ђедовић (Средња школа "Милан Благојевић", Лучани)

Чланови три првопласирана тима обезбедили су себи место у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару а победници финала ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана (април 2018. у Сарајеву) заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Такмичење “Пословни изазов” је покренуто пре девет година са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на четири регионална Пословна изазова (у Чачку, Лесковцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 400 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Млади су закон - Министарство омладине и спорта, Америчке агенције за међународни развој USAID Serbia,
UniCredit Bank Srbija и Универзитет Метрополитан.

Представници Економске школе из Чачка били су: Исидора Петровић и Наталија Панић из одељења III6 и Лука Југовић и Филип Богдановић из одељења IV6, са професорком Иваном Милисављевић.

Ивана Милисављевић

Бројач посета

113469
ДанасДанас135
ЈучеЈуче147
Ове седмицеОве седмице121
Овог месецаОвог месеца4075
Укупно Укупно 113469