• Економска школа у Чачку
    Економска школа у Чачку
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

Висока школа за пословну економију и предузетништво организовала је такмичење у изради бизнис плана и представљању бизнис идеја на нивоу целе Србије. Прва фаза такмичења обухватала је 16 градова у Србији, где су на регионалном нивоу биране победничке екипе које су се пласирале на републичко такмичење.

Економску школу из Чачка представљали су ученици одељења 2/5: Димитрије Крунић, Илија Бојић, Михаило Пејовић и Матија Павловић са својом бизнис идејом о производњи шпаргле „Uncle Jack“, са ментором Аном Спасојевић.

Републичко такмичење одржано је у Београду 18.априла 2018. године у Дому културе „Влада Дивљан“ на коме су учествовале екипе из 16 градова из Србије. Представљање бизнис планова и идеја оцењивало је 20 чланова жирија из различитих области културе, привере, спорта, туризма, угоститељства и сл.

Екипа наше школе није се пласирала у прва три места, али су имали изузетно успешну и запажену презентацију и побрали су све похвале. Ученици истичу да им је ово корисно искуство, да су савладали трему од јавног наступа, позорнице и микрофона и да ће се обавезно пријавити и следеће године на такмичење са новом бизнис идејом.

  Тим за партнерства и пројекте

  Ана Спасојевић

На школском такмичењу из пословне информатике учествовало је осам ученика одељења IV1 и IV2. Прво место припало је ученици Анђели Павловић која је од укупно 44 бода освојила 42. Тиме ће ученица представљати нашу школу на Републичком такмичењу у Сврљигу.

Дана 13.  априла 2018. године у Сврљигу одржано је Републичко такмичење из пословне информатике. Ранг листа,  резултати такмичења и проглашење победника било је 1. априла 2018. Нашу школу  након одржаног школског такмичења 12.03.2018. представљала је ученица Анђела Павловић, ученица одељења IV1. Анђела је заузела 18 место. 

Републичко такмичење из Трговинског пословања са практичном наставом, одржано је 13 и 14.04.2018. године у Пожаревцу.

Економску школу из Чачка представљале су две ученице одељења 3/7 , Филиповић Маријана и Марић Бојана, у пратњи професорке Тамаре Јанковић.

У екипној конкуренцији од девет школа, наша школа је освојила шесто место, док је појединачно Филиповић Маријана на 11. месту а Марић Бојана је на 13. месту од укупно 18 такмичара.

У суботу, 14.04.2018. школа домаћин, организовала је излет у Љубичево, где се налази ергела коња, као и обилазак места где је пре 300 година склопљен  "Пожаревачи мир" , (ове године се обележава јубилеј).

                                                            Наставник економске групе предмета

                                                                                                Јанковић Тамара

У Чачку 30. марта у Високој школи за пословну економију и предузетништво (ПЕП) одржано je такмичење из предузетништва „НАПРЕД“, где су средњошколци представљали своје бизнис идеје. Такмичење се одвијало кроз више фаза. У првој фази наставници су прошли обуку, затим су представници ПЕП-а одржали мотивационе састанке у средњим школама, након чега су формирани тимови од 3 до 5 ученика, који су са својим менторима из школе развијали бизнис идеје. Последња фаза припрема пред само такмичење била је презентација испред професора са ПЕПа, која је одржана крајем децембра прошле године.Тада су ученици саслушали сугестије и предлоге за побољшање рада од својих ментора и професора са Високе пословне школе.

20180330 105859

Бројач посета

118438
ДанасДанас12
ЈучеЈуче71
Ове седмицеОве седмице3
Овог месецаОвог месеца3540
Укупно Укупно 118438