Сајам виртуелних предузећа одржан је у Дому културе у Чачку у петак 25. арпила 2014. године. На сајму је учествовало 12 виртуелних предузећа, 2 виртуелна осигуравајућа друштва и једна виртуелна банка. Ове године на сајму су учествовали поред ученика из Чачка, и ученици из економских школа из окружења, Горњег Милановца, Пожеге, Краљева, Ариља и Ужица.

Централна Виртуелна Банка је имала свој штанд преко којег су виртуелна предузећа обављала послове платног промета у току сајма.

Сајам виртуелних предузећа отворио је директор школе Владан Ницовић и пожелео успешно пословање. Након тога присутним учесницима се обратио начелник Школске управе Данило Беодрански који је истакао значај оваквих манифестација у циљу представљања квалитета рада школе. Александар Дачић, помоћник градоначелника за друштвене делатности рекао је да је организација оваквих сајмова веома значајна у популаризацији економских занимања.

Након свечаног отварања, почело је сајамско пословање, а комисија је кренула у реализацију свог не тако захвалног задатка, оцене виртуелних предузећа у 5 такмичарских категорија. Сваки посетилац сајма добио је вредносну платну картицу од 50.000 динара. Подељено је око 400 платних картица. Виртуелна предузeћа су се максимално трудила да посетиоце привуку да тај новац потроше баш код њих. На различите  начине су ученици привлачили купце па су служили своје производе, организовали наградне игре и делили поклоне.  Посебно је значајна организована посета привредника представника Удружења Форум привредника који су имали прилику да се упознају са практичним радом наших ученика.

 

 Од 12 до 13  часова одржане су презентације свих виртуелних предузећа које су ученици унапред припремили  у Power pointu.

 Комисија, у саставу Драгана Кузмановић и Александар Стефановић као представници привреде, професори Јелена Поповић, Драгана Гајовић и Љиљана Максимовић Рубежановић вредно је радила, тако да је у 14.30 часова све било спремно за проглашење победника у 5 такмичарских категорија:

1. Најбољи рекламни материјал – Еко банка Чачак (смер банкарски службеник)

2. Најбоља документација – ВП Колачко Чачак (смер финансијски администратор)

3. Најбољи штанд – ВП Воћна фантазија Ужице (смер пословни администратор)

4. Најбоља презентација - Еко банка Чачак (смер банкарски службеник)

5. Најбољи продавац – Биљана Ристовић из ВП Passion Чачак (смер финансијски администратор)

У оквиру сајма одржана је и презентација образовне понуде наше школе коју је организовано посетио велики број основаца и њихових наставника. Основци су имали прилику детаљно да се упознају са образовним профилима које нуди наша школа, посебно значајни су утисци које су им пренели наши садашњи ученици.

Имајући у виду да је ово најбољи вид промоције школе и представљања практичних знања наших ученика, надамо се да ће сајам прерасти у традиционалну манифестацију.