Економска школа из Чачка се ове године нашла у улози школе домаћина сајма виртуелних предузећа који је одржан у Дому културе у Чачку у периоду од 12-14. маја 2017. године. На сајму је учествовало 24 виртуелна  предузећа из Србије, а међународни карактер сајму дали су учесници из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Словеније.

Наша школа је домаћин овогодишњег Међународног сајма виртуелних предузећа, које ће се одржати у Дому културе у периоду од 12. до 14. маја 2017. године

На сајму ће учешће узети 24 школе из Србије, 2 школе из Босне и Херцеговине и 1 школа из Црне Горе. Сајам ће ревијално посетити и школа из Словеније.

Субота и недеља су дани предвиђени за сајамско пословање које ће се одвијати у Дому културе и то:

  • субота 13. мај од 10:30 до 16 часова и
  • недеља 14. мај од 09 до 15 часова.

Поједини медији пропратили су припреме за ову манифестацију. Можете погледати на линковима који следе

http://ozonpress.net/obrazovanje/cacak-domacin-sajma-virtuelnih-preduzeca/

Dom Kulture

Драги наши ученици и колеге,

Са великим задовољством вас обавештавамо да је наша школа домаћин Сајма виртуелних предузећа на коме ће учешће узети 24 школе из Србије, 2 школе из Босне и Херцеговине и 1 школа из Црне Горе. Сајам ће ревијално посетити и школа из Словеније.

У петак 12.маја 2017. године у поподневним часовима очекује се долазак учесника сајма. Субота и недеља су дани предвиђени за сајамско пословање које ће се одвијати у Дому културе и то:

субота 13. мај од 10:30 до 16 часова и

недеља 14. мај од 09 до 15 часова.

Молимо све ученике и професоре да посете сајам и узму учешће у сајамском пословању ученика из целе Србије и земаља региона.

ДОБРОДОШЛИ У СВЕТ ПРЕДУЗЕТНИШТВА“

У периоду од 06-07. децембра 2013. године одржан је сајам виртуелних привредних друштава у Румунији, у граду Баја Маре. На сајму смо наступили са три виртуeлна привредна друштва:

  1. ВПД Цугопол (професор Снежана Радојичић) које  су представљали ученици:

- Милица Томашевић III/6

- Јанко Дробњак III/6

- Тамара Таловић III/6

- Татјана Радовановић III/6

- Никола Плазинић III/6

  1. ВПД Слатко задовољство (професор Данијела Рвовић), које су представљали ученици:

- Марија Урошевић IV/5

- Катарина Пурић IV/5

- Марија Јованчевић IV/5

- Лидија Крунић IV/5

- Милица Нектаријевић IV/5

  1. Виртуелно осигуравајуће друштво Будућност (професор Драгана Ђекић), које  су представљали ученици:

- Маријана Крсмановић IV/3

- Андријана Бошковић IV/3

- Никола Лукић IV/3

- Ана Брковић IV/3

- Добрица Страњанац IV/3

- Александра Томић IV/3

Сајамско такмичење се одвијало  у неколико категорија (компетенција), наши ученици освојили су запажене резултате:

- друго место у категорији најбољи веб сајт освојили су представници ВПД Цугопол.

- треће место у категорији најбољи каталог освојили су представници  ВПД Слатко задовољство

- представници ВОД Будућност освојили су посебне награде  за штанд и промотивни материјал-

За ученике посебно је значајно практично искуство које су стекли у међународној трговини, припреми извозне документације, опремању штанда, осмишљавању пропагандног материјала као и презентацији на сајму.

 У периоду од 12. до 14. марта 2012. године одржан је Међународни сајам виртуелних привредних друштава у Будви. На сајму је учествовало 77 виртуелних привредних друштава из 5 земаља: Босне и Херцеговине, Бугарске, Србије, Албаније и домаћина Црне Горе. На сајму Србију је представљало 8 школа са својим виртуелним привредним друштвима.

Сајам је организован под покровитељством КултурКонтакт Аустрија и био је такмичарског карактера. Такмичење је било подељено у неколико категорија:

- најбољи штанд,

- најбољи тим,

- најбољи рекламни материјал,

- свеукупно представљање на сајму.

У  складу са правилима сајамског пословања, виртуелна привредна друштва су могла да врше купопродају са другим виртуелним привредним друштвима, као и са физичким лицима – посетиоцима сајма.

Представници наше школе на овом сајму били су директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и  ученице одељења IV/5:

Катарина Зечевић,

Селена Јањић и

Божана Куртић.

У оквиру предмета Финансијко рачуноводствена обука, ученици су основали привредно друштво Пертлица које се бави трговином обуће и са којим су се представили на сајму.  Посебну пажњу посетилаца сајма привукао је атрактиван штанд и љубазно особље које је у сваком тренутку било расположено да пружи све информације о условима продаје и изложеној обући која је била у понуди Пертлице.  Сајам за ученике представља значајно међународно искуство, ученици су имали прилику да практично обављају задатке из области међународне трговине и промоције.

Све похвале организаторима сајма који су се потрудили да нас угосте и учине наш боравак у Будви незаборавним,  ученици су  поред нових знања и искустава стекли и нове пријатеље.

У припреми штанда и материјала за сајам подршку су нам пружила привредна друштва Алтер и штампарија Ситопринт.