sajam2

13. Међународни сајам виртуелних предузећа одржан je у Цељу 06.03.2019. На сајму је учествовало 52 компаније из Словеније, Аустрије, Бугарске, Хрватске, Црне Горе и Србије.

Нашу школу представљали су ученици одељења III/6, Нена Козић, Ана Павловић и Давид Шујдовић, који су презентовали рад свог виртуелног предузећа Слатки дућан, уз менторство професорке Данијеле Рвовић. На сајам смо ишли организовано са школама из Пријепоља и Чајетине.

 

За сајамски наступ ученици су осмислили изглед штанда, припремили документацију за рад са физичким и правним лицима, припремили презентацију, снимили рекламу и креирали комплетан рекламни материјал. Ученици су и направили сајт на енглеском језику и тако свој рад предстaвили јавности ван граница наше земље.

Другог дана нашег боравка у Словенији искористили смо прилику да се упознамо са историјским и културним знаменитостима Цеља и уз пратњу локалног водича обишли смо Стари цељски град.

У оквиру слободних активности посетили смо и пивару Лашко и видели најсавременији погон за производњу пива.

Учешће на сајму посебно је значајно за ученике, јер су имали прилику да примене стечена знања и да стекну искуство у међународној трговини и комуникацији на енглеском језику.

Данијела Рвовић

 sajam1

sajam4