Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Школски сајам ВП Економске школе у Чачку одржан је 01. априла 2013. године у Дому културе. На сајму је учествовало 6 виртуелних предузећа образовног профила финансијски администратор, 2 виртуелна осигуравајућа друштва образовног профила службеник осигурања и 1 виртуелна банка образовног профила банкарски службеник.

Централна Виртуелна Банка је имала свој штанд преко којег су виртуелна предузећа обављала послове платног промета у току сајма.

Први школски сајам виртуелних предузећа отворио је директор школе Владан Ницовић и пожелео успешно пословање. Након тога присутним учесницима се обратио начелник Школске управе Данило Беодрански који је истакао значај оваквих манифестација у циљу представљања квалитета рада школе. Након свечаног отварања, отпочело је сајамско пословање, а комисија је кренула у реализацију свог не тако захвалног задатка, одабира најбољег ВП. Комисија је предузећа  бодовала по критеријумима који су усвојени за републички сајам ВП.

Сваки посетилац сајма добио је вредносну платну картицу од 30.000 динара. Подељено је око 400 платних картица. Виртуелна предузeћа су се максимално трудила да посетиоце привуку да тај новац потроше баш код њих. На различите  начине су ученици привлачили купце па су служили своје производе, свирали, делили поклоне. Све то је оставило јако позитивне утиске на посетиоце сајма који су активно учествовали у сајамском пословању.
У 12.30 часова одржане су презентације свих виртуелних предузећа које су ученици унапред припремили  у Power pointu.

Комисија, у саставу Горана Тансковић, председница Привредне коморе Чачак, Дарко Домановић, начелник моравичког округа и председник Савета родитеља и Владимир Клеут, представник привреде, је вредно радила, тако да је у 14 часова све било спремно за проглашење победника.

Постојале су две категорије, најбоље виртуелно предузеће, и најбоље виртуелно предузеће трећег разреда које ће се пласирати на републички сајам у Бору.
У категорији најбоље виртуелно предузеће пласман је следећи:

  1. ВП Чачанска Лепотица, одељење IV/5, смер финансијски администратор
  1. ВОД  Што да не, одељење IV/3, смер службеник осигурања
  1. ВП Скочко, одељење II/5, смер финансијски администратор

У категорији трећег разреда, пласман је следећи:

  1. ВП Passion, одељење III/6, смер финансијски администратор
  1. ВОД Будућност, одељење III/3,смер службеник осигурања
  1. ВП Слатко задовољство, одељење III/5, смер финансијски администратор

Након проглашења победника ученици су наставили са сајамским пословањем са физичким и правним лицима.
У оквиру сајма оджана је и презентација образовне понуде наше школе коју је организовано посетио велики број основаца и њихових родитеља, и уочено је највеће интересовање за образовне профиле економски техничар и финансијски администратор. Основици су имали прилику детаљно да се упознају са образовним профилима које нуди наша школа, посебно значајни су утисци које су им пренели наши садашњи ученици.
Сматрамо да је сајам протекао у најбољем могућем реду, задовољни смо бројем посетилаца, а посебно њиховим утисцима које су понели са сајма. Ово је уједно и најбољи вид промоције наше школе и надамо се да ће се овај сајам реализовати и наредних година.