Програм УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА у оквиру организације „Достигнућа младих“ налази се на званичном Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Регионално такмичење ученичких компанија одржано је 27. марта 2019. године у тржном центру Plaza у Крагујевцу од 10 до 18 часова. На такмичењу су учествовали средњошколски тимови из региона југозападне Србије.

Ucenicke kompanije na sajmu 2

Нашу школу представљала је ученичка компанија GREENPLO која се бави производњом водоотпорних еколошких плоча које се израђују од рециклираног тетрапака. Оснивачи компаније су ученици Ана Павловић, Нена Козић, Хелена Радмилац, Марија Мартиновић и Давид Шујдовић уз менторство професорке Данијеле Рвовић. У оквиру припрема за такмичење ученици су саставили компанијски извештај у коме су описали бизнис идеју, мисију компаније, производ, калкулацију цене коштања, маркетинг стратегију и SWOT анализу. На самом такмичењу ученици су презентовали производе и продајне вештине пред посетиоцима сајма и стручним жиријем.

Ucenicke kompanije na sajmu

Ucenicke kompanije na sajmu 1

Ucenicke kompanije na sajmu 3

Ucenicke kompanije na sajmu 4

Ученици су изузетно задовољнии стеченим искуством и на најбољи начин су представили нашу школу и усвојена практична знања и вештине.

                                                                                                                                                                          

Данијела Рвовић