У четвртак 03.03.2022. године постављен је камен темељац за спортски објекат у коме ће се налазити фискултурна сала за ученике Економске школе, као и сала за борилачке спортове. Нова сала градиће се поред Соколане коју ученици Економске школе годинама користе за наставу физичког васпитања.

Рок за завршетак радова је 200 календарских дана тако да се  надамо да ће ученици од наредне школске године  наставу физичког васпитања реализовати у новој сали.

   Nova sala 2. foto

ОЕЦД ПИСА програм (Programme for International Student Assessment) је програм међународне евалуације образовних постигнућа. Спроводи се од 2000. године у трогодишњим циклусима и на основу њега се систематски прати који ниво функционалне писмености достижу петнаестогодишњаци у области математике, природних наука и разумевања прочитаног.

Методом случајног узорка и наша школа је изабрана да учествује у ПИСА 2022 главном тестирању у коме учествује 178 средњих стручних школа и гимназија и 15 основних школа које су изабране. ПИСА 2022 главно тестирање у Економској школи ће бити реализовано 10. марта 2022.

Из Економске школе је , методом случајног узорка изабрано 42 ученика, који задовољавају ПИСА критеријуме (да су уписани у 1., 2. и 3. разред наше школе и да су рођени између 1. јануара 2006. и 31. децембра 2006. године. Они ће учествовати у двочасовном електронском тестирању језика, науке, математике и креативног мишљења. Они су део нашег „Националног ПИСА тима“ и представљају Србију.

Линкови где можете пронаћи више информација и примере питања и задатака:

 https://pisa.rs/  

Разумевање прочитаног

Математичка писменост

Научна писменост

PISA приручник - Научна писменост

Настава у школској 2021/2022. години почиње у среду 01. септембра према следећем распореду:

  • Одељења непарне смене долазе у школу од 730 (I1, I3, I5, I7, II1, II3, II5, II/7, III/1, III/3, III/5, III/7, IV1, IV5)
  • Одељења парне смене долазе у школу од 1330 (I2, I4, I6, II2, II4, II6, III/2, III/4, III/6, IV2, IV4, IV6, IV8).

Часови трају 45 минута и одржавају се по првом моделу који подразумева непосредан  рад са целим одељењем у  школи.

Први час сви ученици ће имати час одељењског старешине, док ће остале часове имати према  распореду часова који ће добити на првом часу.

Ученици су у обавези да носе маску од уласка у школу па све до доласка до своје клупе. Маска се обавезно користи и током одговарања и током сваког разговора. Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или у тоалет. Свака маска се мора користити на исправан начин  - тако да прекрива нос, уста и браду. О осталим мерама за ублажавање ризика од трансмисије вируса SARS-CoV-2  ученици ће добити информације од одељењских старешина.

Свим ученицима успешну школску годину жели колектив школе.

РАСПОРЕД ЗВОНА  од 01.09.2021.  као и распоред одељења по учионицама преузети ОВДЕ

                                                                                     

           

                    

           

Имамо сазнања да се од ученика наше школе тражи да попуне анкету и дају свој матични број особи која се представља да то ради за интересе туристичке агенције уз дозволу и сагласност директора наше школе. Упозоравамо ученике да се не укључују у такве активности јер су оне нелегалне и немају везе са школом. 

О потенцијалним ескурзијама, стручно студијским путовањима и излетима биће накнадно донете одлуке, поступно, редоследом који предвиђа  Правилник о извођењу ескурзија и излета. 

 

Директор школе