Централна виртуелна банка


Централна виртуелна банка

Од септембра 2012. године Централна Виртуелна Банка отпочела је са радом у Економској школи у Чачку. Сервисни Центар виртуелних предузећа Сопот и Централна Виртуелна Банка (ЦВБ) омогућавају међусобно пословање виртуелних привредних друштава у Србији.

Координатори банке су: Данијела Рвовић и Катарина Ћурчић

Циљ Централне виртуелне банке је подршка реализацији наставе у оквиру следећих обавезних наставних предмета:

  • Финансијско-рачуноводствена обука, код образовног профила финансијски администратор,
  • Пословна и административна обука, код образовног профила пословни администратор,
  • Обука у виртуелном осигуравајућем друштву, код образовног профила службеник осигурања,
  • Обука у виртуелном предузећу, код образовног профила комерцијалиста.

Због све већег броја виртуелних привредних друштава и у вези са тим све већег обима посла израђен је софтвер који омогућава online извршење трансакција између виртуелних привредних друштава. Основни задатак ЦВБ је да опслужује сва виртуелна привредна друштва на територији Републике Србије, а под тим се подразумева подршка у процесу регистрације, отварање текућих рачуна, обављање платног промета, отварање девизних  рачуна, девизно пословање, кредитирање, отварање текућих рачуна запослених  и други текући послови.

Коришћење електронског банкарства у великој мери је заступљено у реалним предузећима у циљу уштеде времена и трошкова. Овакав начин рада, у коме ученици користе све услуге електронског банкарства, припрема их за што квалитетније обављање пословних обавеза које ће имати након завршетка средње школе. Да су наставници и ученици у виртуелним предузећима препознали значај коришћења електронског банкарства, говори и чињеница да преко 300 предузећа послује преко банкарског софтвера ЦВБ банке.

За све неопходне информације ЦВБ заједно са Сервисним Центром Сопот има сајт www.servisnicentar.org који се редовно ажурира и на коме се објављују све новости везане за пословање ЦВБ.

Контакт:

 032/310-865

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.