Представници Економске школе на отварању Научно технолошког центра у Чачку

Ученице Економске школе Мила Симовић, Тијана Ивановић и Ђурђина Рајичић у пратњи професора Драгане Јаковљевић, Сање Николић и Павла Брковића представљали су нашу школу на отварању Научно технолошког центра на простору некадашњег "Цера". Учесници су присуствовали отварању импозантне хале од више од 6.000 квадратних метара на чијем ће простору многа микро, мала и средња предузећа пронаћи свој простор за раст и развој. Ученице наше школе су достојно репрезентовале школу својим понашањем, манирима и свеукупним утиском које су оставиле. Присутне, међу којима и Председника Репбулике и неколико чланова Владе Србије упознале су са начином на који се ученици наше школе теоријски и практично усавршавају са посебним нагласком на предузетничке вештине и знања која стичу на предметима "Финансијско-рачуноводствена обука" и "Предузетништво". Ученице су пуне утисака и захвалне су управи и наставницима школе што је баш њих одредила да репрезентују школу на овој свечаности. 

вуч

 

Павле Брковић

 

Конкурс за ученике

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је конкурс на тему „Моја породица – моја слобода“ на коме могу учествовати сви ученици основних и средњих школа.

Више информација на овом линку

Сећање на Данила Киша

Ове године се обележава тридесет година од смрти истакнутог романописца, приповедача, есејисте преводиоца Данила Киша. Због тога су ученици одељења 1/3 и 1/5 припремили део јавног часа који је био наењен овом великану српске књижевности и извели га у Градској библиотеци "Владислав Петковић Дис" у петак, 15.11.2019. у 18 часова Ученици су представили утиске поводом збирке приповедака РАНИ ЈАДИ и истакли биографију нашег уметника. Други део је припао ученицима Медицинске школе који су са колегиницом Јеленом Драмићанин, представили другу збирку приповедака ЕНЦИКЛОПЕДИЈУ МРТВИХ. Заинтересована публика је могла оживети време у коме је Киш живео и подсетити се ко је био и какво је дело оставио. Тиме је, неправедно скрајнут књижевник, макар мало,,, добио место какво заслужује у нашој књижевности.
             Поред овог часа, ученици ће припремити још једно извођење истог часа, у нашој школи,, у петак, 22.11.2019. год. у 12 45 часова, па они који нису били на првом, могу посетити други час.
tanja14

Присуство отварању школске сале

На позив запослених и корисника установе "Зрачак" и школе "1. новембар" присуствовали смо отварању спортске сале за физичко васпитање. Уз пригодан програм ученика школе" 1.новембар" и корисника "Зрачка", обраћања директора ове две установе, челника града Чачка и Министарства за спорт и привреду уз присуство ученика, родитеља, медија сала је предата на коришћење. У име наше школе овој свечаности присуствовали су директор Владан Ницовић, одељење 33 са наставницом Горданом Јевтовић.

сала