У току фебруара, 2021. године, у Чачку је покренута хуманитарна акција за помоћ Николи Божићу (16), ученику Машинско-саобраћајне школе. Ученици и запослени у Економској школи у Чачку, још једном су показали хуману страну свог лица и у врло крактом периоду успели да прикупе 87.000,00 динара.

Немањи су дијагностиковане цисте на оба бубрега и неопходна му је трансплатација бубрега. Сама трансплатација кошта 17.500€, не рачунајући додатне трошкове, с обзиром да Немања и његов донор (мајка) треба да проведу најмање двадесет и један дан на клиници у Истанбулу (Турска).

Поред тога, пре саме операције, неопходан корак јесте анализа бубрега и откривање узрока појављивања поменутих циста. Сам процес кошта 5.500€. Анализа се обавља у Немачкој, те такође, изискује додатне трошкове.

Овим путем молимо све хумане људе да у складу са својим могућностима додатно учествују у овој, али и у осталим хуманитарним акцијама, којих нажалост, сведоци смо, увек има. Такође, овим путем похваљујемо све ученике наше школе који на овај начин, не само да помажу особама која је та помоћ заиста потребна, већ уједно и граде своју личност у правом смеру.

Уплате се могу извршити на следећи рачун:

динарски: 205-9011007704342-78 (КОМБАНК)

девизни: 90-310-25382345

 

проф. Ф. Гвозденовић

Немањи Божићу, шеснаестогодишњем  ученику Машинско саобраћајне школе у  Чачку потребна је трансплантација бубрега која ће се обавити у Турској. 

За наведену операцију неопходно је прикупити 17.500,00 еура .

Ученици наше школе придружили су се акцији студентске хуманитарне фондације "Осмех на дар" која је подржана од стране Канцеларије за младе града Чачка. Похваљујемо све ученике који су узели учешће у овој акцији и својим робним и новчаним прилозима помогли угроженој деци широм Србије. 

осмех2019

На турниру који је организован на иницијативу представника Ученичког парламента Економске школе, учествовали су ученици Економске школе, уз свесрдну помоћ актива професора физичког васпитања, а сам турнир се одржао на терену испред Соколане.

ммина1