Дана16априла 2018. годинеученици Економске школе добровољно су давали крв, већ други пут ове школске године. Завод за трнсфузију крви из Београда два пута годишње долази у нашу школу, где ученици могу дати крв.

krv 2 2018

Акцију су, као и прошли путподржали волонтери Црвеног крста из Чачка.

krv 3 2018

На давање крви неки су се одлучили због три слободна дана, али већина њих јер је коначно пунолетством стекла условда постане добровољни давалац крви. Даваоци су од општине Чачак добили по једну мајицу да их подсећа на хуман гест.

krv 2018

Доктори са београдског Завода за трансфузију истичу да је Економска школа једна од најбројнијих на подручју Чачка по броју добровољних давалаца.

                                                                                                                                                      Ана Спасојевић

                                                                                                                                                Тим за партнерства и пројекте

У име Кола српских сестара Надежда Петровић“ Чачaк, у периоду од 25.12. до 29.12.2017. године спровели смо акцију прикупљања средстава за хигијену. Учешће су узели запослени и одељење III/6 наше школе.

Bozicna akcija2

Прикупљена помоћ уручена је 29.12.2017. године у просторијама поменутог удружења уз присуство ученика одељења IV/2, професорки  Гордане Јевтовић,  Данијеле Рвовић и председнице удружења Бојане Јакшић.

Дана, 20. новембра 2017. године ученици Економске школе добровољно су дали крв. Навику да дају  драгоцену  течност која живот значи, још као ученице ове школе, стекле су и професорке Данијела Рвовић и Ана Спасојевић, које су личним примером ученицима показале да  треба подржати ове акције када год је то могуће.

dobrovoljno davanje krvi 2017 1

Завод за трнсфузију крви из Београда два пута годишње долази у нашу школу, где ученици могу дати крв. Интересовање ученика за овај хумани гест је велико, што нас посебно радује.

dobrovoljno davanje krvi 2017 3

Ученик Алекса Гостиљац у овој акцији двоструко учествује, као добровољни давалац крви и волонтер Црвеног крста Чачак. Алекса истиче да се сви питају како је могуће да нема крви када нам је она потребна а  када смо здрави нико се од нас не сети да крв да без повода.

dobrovoljno davanje krvi 2017 2

Дати крви када си здрав може и буквално да значи продужи живот.

                                                                                                                                                                Данијела Рвовић

Тим за партнерства и пројекте

На иницијативу Ученичког парламента у школи је покренута акција за помоћ угроженим ученицима наше школе.

Акција је започета крајем јануара и настављена почетком другог полугодишта. Уз учешће свих одељењских заједница започету хуманитарну акцију, на предлог Ученичког парламента школе, проширили смо и на организацију хуманитарног турнира у кошарци.

У суботу 04.03.2017. године организован је се хуманитарни турнир у баскету 3+1 у  Соколани. На турниру је учествовало 13 екипа ученика  од првог до четвртог разреда.

Захваљујемо свим учесницима турнира, публици и свим наставницима који су помогли реализацију турнира.

Најуспешније су биле екипе одељења IV1, IV6 и III2.

Сви учесници турнира су добили захвалнице школе које су им уручиле одељењске старешине.

Сем материјалне помоћи, кроз овакве акције  шаљемо једни другима поруку да нико није сам кад му је тешко. Свако од нас може да издвоји симболичну суму, на нивоу школе то много значи ученицима којима је помоћ потребна.