Републичко такмичење у кошарци за дечаке

Мушка кошаркашка екипа наше школе освојила је шесто место на Републичком такмичењу одржаном у Кладову (Караташ) 29. и 30. маја 2019. године у следећем саставу:
Марко Гороњић IV/2
Богдан Вукосављевић III/7
Димитрије Крунић III/5
Владан Ђевић III/5

Матија Павловић III/5

Илија Бојић III/5

Вук Обрадовић II/5

Немања Домановић II/5
Андрија Матовић II/1

Петар Мајсторовић I/5

Екипу је водила професорка Јелена Кандић.


Међуокружно такмичење у кошарци за девојке

Женска кошаркашка екипа наше школе освојила је друго место на Међуокружном такмичењу у следећем саставу:

Исидору Трипковић 2/5, Исидору Бојовић 2/5, Катарину Караулић 2/4, Сању Ђоковић 2/1, Милу Симовић 2/5, Милицу Јечемница 1/8, Теодору Пауновић 1/2, Бојану Стевановић 4/1, Дивну Ђинић 2/2.Екипу је водила професорка Јелена Кандић.

Републичко такмичење у атлетици

Ученица Сања Ђоковић 2/1 освојила је треће место на Републичком такмичењу у атлетици - дисциплина 800 метара одржаном у Сремској Митровици 18. априла 2019. године.

Такмичење у стрељаштву

На такмичењу у стрељаштву прво место освојила је Јелена Никитовић 1/8 и пласирала се на Окружно такмичење у Горњем Милановцу, где је освојила четврто место.

Крос РТС-а 2019. године

Економска школа освојила је прво место за најмасовније учешће на манифестацији Крос РТС-а. Крос је одржан у Чачку дана 10. маја 2019. године. Прва места су освојиле следеће ученице: Јана Стаменковић 1/1 и Сања Ђоковић 2/1. Друго место су освојили следећи ученици: Никола Станојчић 1/2 и Марија Васов 4/5 и треће место су освојили: Теодора Пауновић 1/2, Дејан Радовановић 1/6 и Ивана Радовић 2/4.

На манифестацији „Игре без граница и атлетска краљица“ наша школа освојила је прво место у штафетној трци 4 х 800м. Школу су представљали ученици: Сања Ђоковић 2/1, Марија Васов 4/5, Марко Гороњић 4/2 и Немања Ковачевић 3/2.

Карате манифестација „Златни појас“

Манифестација је одржана 26. априла 2019. године у Чачку у Борчевој хали. Ову манифестацију је посматрало око 150 ученика наше школе и дала велики допринос популаризацији овог спорта.

Хуманитарни турнир у баскету за Мину Месаровић

На турниру су учествовали само ученици Економске школе који је организован уз помоћ актива професора физичког васпитања и ученика представника ђачког парламента. Такође, у организацији су помогли и професори: Данијела Рвовић, Татјана Благојевић, Дејан Златић и Драгана Симовић. Турнир се одржао на терену Соколане и прикупљена је 31.000 динара.

Хуманитарни турнир у малом фудбалу – лига средњих школа, за Мину Месаровић

Екипа Економске школе је освојила прво место на овом турниру који се одржао од 22. до 25. маја 2019. године на теренима Машинске школе, Техничке школе и ОШ „Милица Павловић“. Нашу екипу су представљали следећи ученици: Игор Недељковић 3/5, Војислав Ковачевић 3/1, Немања Ковачевић 3/2, Срећко Јелић 3/2, Никола Страњанчевић 2/1 и Матија Петровић 3/2. Вођа екипе је професор Иван Јањић.

Ученика наше школе дочекали фудбалери партизана

У јуну на Златибору десила се велика радост за Филипа Пајовића, ученика Економске школе у Чачку. Овај дивни дечак био је гост на тренингу играча Фудбалског клуба „Партизан“, хероја свог детињства који му помажу да истраје у лавовској борби коју са својом породицом води у превазилажењу ограничења и препрека које му поставља његова болест.

Повод овом дивном искуству и Филиповој великој радости био је његов писмени задатак у коме је приказао колико му значе београдски “црно-бели” момци.

„За мене је срећа“, наводи Филип, „свака утакмица Партизана на коју могу да одем”…Најсрећније тренутке сам доживео на једној њиховој утакмици. Ишао сам са родитељима и две другарице на утакмицу између „Борца“ и „Партизана“ у Чачку. Било је дивно што смо ишли, али на крају утакмице био сам још радоснији, не само зато што смо победили, већ и због тога што смо се упознали са бразилским фудбалером „Партизана“ Евертоном Луизом. Тада сам схватио да срећу чине мале ствари које су око нас. За мене је то један од најсрећнијих догађаја и радост ми даје сазнање да постоји један тако велики клуб као што је мој „Партизан“.

Захваљујући дивним људима из ФК „Партизан“, пре свега сјајној Биљани Обрадовић, ПР – у клуба, играчима и члановима стручног штаба који су изашли у сусрет жељи Филипових професора српског језика Тање Благојевић и физичког васпитања Драгана Томића, уприличен је овај несвакидашње леп и пријатан сусрет за овог храброг дечака

Уз искрене осмехе, непосредност, емпатију фудбалери Партизана су грлили Филипа, фотографисали се са дечаком и поклонили му “црно – бели” дрес који за малог Чачанина, који се бори са мишићном дистрофијом, има непроцењиву вредности.

Тања Благојевић и Драган Томић

3. mesto na Republičkom takmičenju u atletici

Fudbaleri partizana 1Fudbaleri partizana 2Humanitarni turnir Liga srednjih škola za MinuIgre bez granica i atletska kraljicaIgre bez granica i atletska kraljica1Međuokružno takmičenje košarka devojkeRepubličko takmičenje košarka dečaci