• Економска школа у Чачку
    Економска школа у Чачку
  • Школа са традицијом
    Школа са традицијом
  • Основана 1948. године
    Основана 1948. године

Економска школа у Чачку, у среду 26.априла, била је домаћин другог по реду такмичења у решавању студије случаја. Такмичење је реализовано у сарадњи са Економским факултетом из Крагујевца.

На такмичењу су учествовали ученици трећег и четвртог разреда Економске школе, организовани у девет тимова. У првој фази такмичења тимови су добили задатак, студију случаја и осмислили су решење за проблем ниске профитабилности у познатој авио компанији из САД. У другој фази, жири са Економског факултета из Крагујевца, одабрао је пет најбољих предлога решења. Пет тимова се представило пред мешовитим жиријем Економске школе и Економског факултета  и покушало да одбрани своју идеју. Најбољи у томе били су ученици одељења 41: Татјана Влајнић, Милица Кузмановић, Милица Смоловић и Гроздана Полуга. Друго место освојили су ученици одељења 38: Милица Станић, Јелена Ранковић, Ђурђа Вујовић и Бранко Станојевић. Треће место освојили су ученици одељења 48: Милица Јоксимовић, Јована Гачевић, Сања Дунић и Марија Обреновић.

I mesto

Решавање студије случаја омогућује ученицима да се суоче са стварним проблемима познате компаније и да се, бар на кратко, ученици нађу у улози менаџера који мора да донесе најбољу пословну одлуку за своје привредно друштво. Ова улога захтева од ученика да уложе све своје снаге, знање и вештине које су стицали током школовања у Економској школи.

II mesto

Студија случаја, као највиши ниво знања који захтева процену, анализу, закључивање и повезивање, представља често  примењен начин рада на факултетима. Организовање такмичења  у решавању студије случаја за ученике средње школе има за циљ да представи средњошколцима начин рада и учења на факултетима, да унапреди методе учења у  средњој школи и приближи ученицима свет привреде за који се припремају током средње школе.

III mesto

Економски факултет у Крагујевцу, који је Економску школу из Чачка препознао као школу из које долази велики број квалитетних студената и успешних пословних људи, сваке године све више унапређује сарадњу са нашом школом, тако да очекујемо да ово такмичење постане традиција.

Ucesnici i ziri

                                                                                                Професор Ивана Милисављевић

                                                                                                Професор Павле Брковић

Бројач посета

197717
ДанасДанас73
ЈучеЈуче65
Ове седмицеОве седмице134
Овог месецаОвог месеца277
Укупно Укупно 197717