Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Домаћин Економијаде, Прва економска школа из Загреба угостила је још 10 економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и Струмице. Представници наше школе били су: директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученици Анкица Стефановић III5 и Алекса Гостиљац III1.

IMG 20180316 104940

Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Овогодишња Економијада одржана је у Новом Марофу и Вараждину од 11-13. априла,  поред домаћина на Економијади су  учествовали представници економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и  Струмице. Представници наше школе били су:  директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице одељења 3/6 Маријана Новичић и Сузана Лужанин.

Ekonomijada 2016

Програм  Економијаде започео је 11. априла свечаном приредбом добродошлице у оквиру које се представило свих 11 школа учесницa, трудећи се да на најбољи начин представе школу, град и државу из које долазе.

Други дан Економијаде обишли смо град Вараждин, Факултет за информатику и успешно породично предузеће за производњу и прераду лековитог биља.

Трећи дан одржан је и  квиз "Паметна економија" у коме су наше ученице освојиле пето место.

Домаћин  Економијаде 2017. биће  Средња економска школа Мирко Вешовић из Подгорице.

Данијела Рвовић

Економијада је одржана у Љубљани у периоду од 16-18.04.2015. године,  на њој су учествовали представници 11 средњих економских школа са простора бивше Југославије (Србије, Хрватске, домаћина Словеније, БиХ, Републике  Српске, Македоније и Црне Горе). Представници Економске школе Чачак били су:  директор Владан Ницовић, професор Данијела Рвовић и ученице Магдалена Јосиповић 3/2 и Наталија Весковић 3/1.

Foto (1)

Домаћин Економијаде, Средња економска школа  из Љубљане, за све учеснике организовала  је посету Градске  куће, Факултета за менаџмент у Копру, фабрике  за производњу авиона и Постојнске јаме.

Foto (2)

Foto (4)

Саставни део активности Економијаде  је квиз Паметна економија, у коме су ученици одговарали на питања из економије и права.  Први пут екипе нису формиране по школама, већ су формиране трочлане екипе са представницима различитих држава.

Foto (5)

Све планиране активности Економијаде у потпуности су реализоване и на тај начин су остварени циљеви Економијаде, повезивање ученика средњих економских школа са простора бивше Југославије, размена знања, искуства и вештина стечених током школовања.

Foto (6)

Foto (7)

 

Ученици наше школе су учествовали на ЕКОНОМИЈАДИ која је ове године била у Београду и освојили треће место.
Ову манифестацију пропратили су и меидији. Опширније прочитајте на порталу РТС "Економијада, учење и дружење младих из региона",
на порталу Оzon Press "Економска школа трећа у бившој СФРЈ"

Регионални пројекат Економијада ове године је одржана у Тузли, у периоду од 19. до 21. априла. Сусрети економских школа постају већ традиција, а ова у Тузли је пета по реду. Нашу школу су представљале ученице Ангелина Живковић 3/1, Јасмина Петровић 3/4 и Јована Ђокић 3/8, професорка Јасмина Јеремић Ћировић и директор Владан Ницовић.

На Економијади су учествовале школе из Тузле, Сарајева, Бања Луке, Љубљане, Београда (Прва економска школа) и Чачка, као и школе посматрачи из Љубљане (Економска школа), Загреба и Београда (Друга економска школа).

Циљ сусрета је сарадња економских школа, дружење, као и размена ученичких знања. На ревијалном квизу Паметна економија наша екипа је заузела четврто место.