Регионални пројекат Економијада ове године реализован је  у пероду од 15-18. марта 2023. године у Сарајеву. Поред школе домаћина, Средња економска школа Сарајево, на Економијади су учествовале економске школе из  Чачка, Београда, Загреба, Љубљане, Тузле, Струмице, Бања Луке, Новог Марофа

Једанаеста Економијада одржана је у Струмици, у републици Северној Македонији, у периоду од 14-17.03.2019. године. Поред школе домаћина „Јане Сандански“, на Економијади је учествовало још 10 школа са простора бивше СФРЈ.

Нашу школу на Економијади представљали су директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице Кристина Весковић 3/1 и Мирјана Дроца 3/6.

Predstavnici Ekonomske skole Cacak

Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Домаћин Економијаде, Прва економска школа из Загреба угостила је још 10 економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и Струмице. Представници наше школе били су: директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученици Анкица Стефановић III5 и Алекса Гостиљац III1.

IMG 20180316 104940

Ученице Економске школе из Чачка, Јелена Кнежевић и Јована Петковић,  освојиле су треће место на такмичењу у оквиру пројекта Економијада.

Домаћин Економијаде ове године била је Економска школа „Мирко Вешовић“ из Подгорице, осим домаћина на Економијади су  учествовали представници 10 економских школа из Београда, Чачка, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане,  Новог Марофа и  Струмице.

 

Ekonomijada 1 u 2017

Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Овогодишња Економијада одржана је у Новом Марофу и Вараждину од 11-13. априла,  поред домаћина на Економијади су  учествовали представници економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и  Струмице. Представници наше школе били су:  директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице одељења 3/6 Маријана Новичић и Сузана Лужанин.

Ekonomijada 2016

Програм  Економијаде започео је 11. априла свечаном приредбом добродошлице у оквиру које се представило свих 11 школа учесницa, трудећи се да на најбољи начин представе школу, град и државу из које долазе.

Други дан Економијаде обишли смо град Вараждин, Факултет за информатику и успешно породично предузеће за производњу и прераду лековитог биља.

Трећи дан одржан је и  квиз "Паметна економија" у коме су наше ученице освојиле пето место.

Домаћин  Економијаде 2017. биће  Средња економска школа Мирко Вешовић из Подгорице.

Данијела Рвовић