Једанаеста Економијада одржана је у Струмици, у републици Северној Македонији, у периоду од 14-17.03.2019. године. Поред школе домаћина „Јане Сандански“, на Економијади је учествовало још 10 школа са простора бивше СФРЈ.

Нашу школу на Економијади представљали су директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице Кристина Весковић 3/1 и Мирјана Дроца 3/6.

Predstavnici Ekonomske skole Cacak

Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Домаћин Економијаде, Прва економска школа из Загреба угостила је још 10 економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и Струмице. Представници наше школе били су: директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученици Анкица Стефановић III5 и Алекса Гостиљац III1.

IMG 20180316 104940

Ученице Економске школе из Чачка, Јелена Кнежевић и Јована Петковић,  освојиле су треће место на такмичењу у оквиру пројекта Економијада.

Домаћин Економијаде ове године била је Економска школа „Мирко Вешовић“ из Подгорице, осим домаћина на Економијади су  учествовали представници 10 економских школа из Београда, Чачка, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане,  Новог Марофа и  Струмице.

 

Ekonomijada 1 u 2017

Регионални пројекат „Економијада“ покренут је у Сарајеву 2009. године. Циљ пројекта је повезивање ученика са простора бивше Југославије, размена знања, искустава и вештина стечених током школовања. Овогодишња Економијада одржана је у Новом Марофу и Вараждину од 11-13. априла,  поред домаћина на Економијади су  учествовали представници економских школа из Чачка, Београда, Подгорице, Бања Луке, Тузле, Сарајева, Загреба, Љубљане и  Струмице. Представници наше школе били су:  директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице одељења 3/6 Маријана Новичић и Сузана Лужанин.

Ekonomijada 2016

Програм  Економијаде започео је 11. априла свечаном приредбом добродошлице у оквиру које се представило свих 11 школа учесницa, трудећи се да на најбољи начин представе школу, град и државу из које долазе.

Други дан Економијаде обишли смо град Вараждин, Факултет за информатику и успешно породично предузеће за производњу и прераду лековитог биља.

Трећи дан одржан је и  квиз "Паметна економија" у коме су наше ученице освојиле пето место.

Домаћин  Економијаде 2017. биће  Средња економска школа Мирко Вешовић из Подгорице.

Данијела Рвовић

Економијада је одржана у Љубљани у периоду од 16-18.04.2015. године,  на њој су учествовали представници 11 средњих економских школа са простора бивше Југославије (Србије, Хрватске, домаћина Словеније, БиХ, Републике  Српске, Македоније и Црне Горе). Представници Економске школе Чачак били су:  директор Владан Ницовић, професор Данијела Рвовић и ученице Магдалена Јосиповић 3/2 и Наталија Весковић 3/1.

Foto (1)

Домаћин Економијаде, Средња економска школа  из Љубљане, за све учеснике организовала  је посету Градске  куће, Факултета за менаџмент у Копру, фабрике  за производњу авиона и Постојнске јаме.

Foto (2)

Foto (4)

Саставни део активности Економијаде  је квиз Паметна економија, у коме су ученици одговарали на питања из економије и права.  Први пут екипе нису формиране по школама, већ су формиране трочлане екипе са представницима различитих држава.

Foto (5)

Све планиране активности Економијаде у потпуности су реализоване и на тај начин су остварени циљеви Економијаде, повезивање ученика средњих економских школа са простора бивше Југославије, размена знања, искуства и вештина стечених током школовања.

Foto (6)

Foto (7)