Једанаеста Економијада одржана је у Струмици, у републици Северној Македонији, у периоду од 14-17.03.2019. године. Поред школе домаћина „Јане Сандански“, на Економијади је учествовало још 10 школа са простора бивше СФРЈ.

Нашу школу на Економијади представљали су директор Владан Ницовић, професорка Данијела Рвовић и ученице Кристина Весковић 3/1 и Мирјана Дроца 3/6.

Predstavnici Ekonomske skole Cacak

 

Сви учесници Економијаде пристигли су у Струмицу у четвртак 14.03. у вечерњим часовима и након кратког пријема у школи су одржане презентације свих школа и градова учесника. Наше ученице кроз презентацију су представиле школу и град Чачак. Пажњу публике придобиле су занимљивом наградном игром коју су имале на крају презентације.

 

Другог дана Економијаде у дому АРМ одржан је квиз „Паметна економија“. Квиз је организован на највишем технолошком нивоу, питања су преведена на свим језицима учесника и комисију су чинили професори из неколико школа учесница. Наше ученице показале су завидно знање из општих економских питања.

Kviz Pametna ekonomija

 

Трећи дан Економијаде почео је посетом фабрици млека и млечних производа ЈОКА. Љубазни домаћини из фабрике омогућили су нам обилазак комплетног производног погона и упознавање са технолошким процесом у фабрици. Истог дана уследио је програм затварања Економијаде, у оквиру кога се учесницима обратио и градоначелник Струмице, Коста Јаневски, који је истакао значај ове смотре за развој добросуседских односа и сарадњу на пољу образовања, културе и економије.

Poseta fabrici mleka Joka

Nase ucenice sa domacinima

 

Економијада, из године у годину, повезује ученике средњих економских школа са простора бивше СФРЈ, омогућава размену знања, искустава и вештина стечених током школовања.

Захваљујући Економијади, школа из Струмице и наша школа организоваће размене ученика и учествоваће на заједничким пројектима.

Данијела Рвовић