У четвртак, 27.4.2023. године, у 7 часова, пун аутобус ученика у пратњи три наставника-Гордане Јевтовић, Драгице Вујичић и Љиљане Радојковић, кренуо је на пут из Чачка у правцу Пирота, града у ком се одржавао Сајам виртуелних предузећа. Пут је уз одобрење директора школе Владана Ницовића, био организован са циљем да се награде сви ученици који су показали завидне резултате на разним такмичењима у области спорта, економије, друштвених наука, као и раду на бројним пројектима. Такође, награђено је и шест ученика, чланова Ученичког парламента, за рад и допринос раду самог парламента. 

Ученици су имали прилику да присуствују званичном отварању Сајма ВПД-а, обиђу Сајам и обаве куповину на гостујућим штандовима виртуелних привредних друштава, пруже подршку ПД "Sweet Food" одељења III5, које је у пратњи ментора-наставнице Јоване Шеловић, представљало нашу школу, упознају се са културно-историјским наслеђем града Пирота.

Након тога, уследило је слободно време, а ученици су се задовољни оним што су видели и доживели, у вечерњим сатима, безбедно вратили својим кућама.

 Проф. ек. групе предмета, координатор УП

Љиљана Радојковић