Извештај са Међународног сајма виртуелних предузећа из Темишвара

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

          У периоду од 22. 03. до 24, 03, 2011. године ученици трећег разреда Економске школе учествовали су на Међународном сајму виртуелних предузећа који је одржан у румунском граду Темишвару.

Сајам је посетило 12 ученика образовног профила Финансијски администратор и Службеник осигурања. Са њима су учествовала и три професора – Данијела Рвовић, Милица Савићевић и Ана Спасојевић и директор Владан Ницовић.

На Сајму су учествовали ученици из земаqа у окружењу, 150 екипа са својим виртуелним предузећима.

Наша школа се успешно представила и привукла велику пажњу изгледом штандова и понудом робе и услуга. Три виртуелна предузећа – „Full home”, „Protection” и „Пертлица” су у виртуелном окружењу остварили велики промет робе и услуга, закqучили велики број уговора и остварили велики број контаката са страним партнерима.

Наша школа је једина из Србије учествовала на овом Сајму и имали смо част да дамо поздравну реч и на отварању и на затварању Сајма.

Овај одлазак су финансирали родитеqи ученика који су учествовали, део средстава је дала школа, а униформе у којима су се представили поклонио је „P.S. Fashion” и донацију је дала и Чачанска банка.

Иако Сајам није био такмичарског карактера, наши ученици су добили Сертификате за најуређенији штанд и најбоqу комуникацију на енглеском језику.

Ово искуство је за наше ученике од непроцењивог значаја јер су имали прилику да се представе и комуницирају са вршњацима из великог броја земаља, упознају са Србима који живе у Темишвару и остваре први корак неке будуће сарадње са Економском гимназијом.