Оцена корисника:  3 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ИЗВЕШТАЈ СА ТАКМИЧЕЊА ''ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ'' 2014. ГОДИНЕ

У уторак, 04. новембра 2014. године, у хотелу ''Ливаде'' у Прељини, одржан је још један пословни изазов, такмичење ученика средњих школа у проналажењу бизнис идеја и креирању бизнис планова.

 

Учествовали су ученици из економских, машинских, пољопривредних и других стручних средњих школа из централне и југозападне Србије. На такмичење су дошли ученици из Чачка, Пожеге, Краљева, Ужица, Пријепоља, Ивањице, Горњег Милановца и других градова. Сви они долазе из школа, које већ годинама учествују у пројекту Јunior Ashievement Serbia, Достигнућа младих. Такмичење су подржали и Министарство омладине и спорта, организација USAID  и други партнери.

Економска школа из Чачка је имала девет представника, ученика одељења III4, IV5 и IV6. На такмичењу је било укупно око 100 ученика, који су били подељени у 20 екипа.

 Прво место освојила је бизнис идеја ''Виртуелна чекаоница'',  апликација за телефоне која има за циљ да прекрати време које људи проводе у чекаоницама и редовима, нудећи им забаву и могућност међусобне комуникације. У овом тиму био је ученик  наше школе, Радојко Симовић из одељења IV5.

Друго место освојила је идеја о редизајнирању сатова према захтевима клијената.

Треће место освојио је тим са идејом о наруквици која омогућује коришћење бежичног интернета на сваком месту и у свакој прилици, а посебно у ситуацијама када морамо да чекамо и имамо слободног времена. У овом тиму учествовао је ученик из одељења III4, Никола Јовићевић.

Осим ученика, Економску школу су представљали и професори економске групе предмета, Весна Јекић, која у овом пројекту ради већ 10 година, и Ивана Милисављевић.

Све ове године, колико се ово такмичење организује, ученици Економске школе били су у три провопласирана тима.

Честитамо ученицима који су учествовали на пословном изазову и позивамо друге ученике да се наредне године пријаве за ово такмичење.

Сви они који желе, могу и додатно да се информишу о свему на линку.

Професор економске групе предмета

Ивана Милисављевић